Hagyms bab Bud Spencer mdra
Hozzvalk egy fre:1 db chillis babkonzerv,1 nagy vagy 2 kzepes fej vrshagyma,szrazkolbsz,s
A hagymt aprra vgjuk,majd olajban gyakori kevergets mellett megpirtjuk.A babrl egy kevs levet lentnk vigyzva, hogy a finom chilli szsz nehogy kifollyon az aljrl, majd belentjk a lbasba.zls szerint szzuk meg.Addig fzzk mg a l nagy rsze el nem f s amg meg nem puhul a bab.A kolbszt egszben vagy szeletelve is bele lehet rakni.Ha van otthon egy kis ftt/slt hs akkor azt is lehet bele rakni(el nem rontja),de ezeket a vge fele mert hamar sztfnek.J tvgyat!
Palacsinta
Hozzvalk:20 dkg liszt,2 tojs,1/2 liter tej,csipet s,3 evkanl cukor,1 vanlis cukor,1 evkanl olaj
A hozzvalkat sszekeverjk.Ha tl hg akkor rakunk mg hozz egy kis lisztet,ha meg tl sr akkor tejet bele.Egy serpenybe ntnk egy pici olajat amivel krbeolajozzuk.Egy merkanlnyi tsztt belerakunk a serpenybe s egyenletesen eloszlatjuk, majd ha az egyik fele megslt akkor megfordtjuk egy falapttal(villval nem jo mert sztszaktja a tsztt).Sok sikert!
Rntotta:
Hozzvalk:tojs tvgy nagysgtl fggen,csipet s,stb.
Felverjk a tojsokat majd egy serpenybe tesszk melyet mr elre beolajoztunk.Ha az alja megslt akkor egy falapttal meg kell forgatni(ne ilyedjnk meg ha esteleg ssze-vissza trik,vgl is nem a ltvny szmt hanem az z s a mennyisg).Ha mindenhol megslt akkor ksz.zls szerint lehet tuningolni a tetejre szrt sajttal,aprra vagy szeletre vgott, elre megpirtott szalonnval(ebben az esteben mr nem kell olajozni a serpenyt),slt-ftt hssal.
Tkr tojs:
Hozzvalk:szerinted?
A tojst feltjk majd egy kicsi beolajozott serpenybe ntjk.rdemes a tojst elszr egy csuporba rakni,hogy ha esetleg zp akkor nem rontsa el a mr felttt tojsokat.Addig stjk mg meg nem sl aztn pedig megfortjuk s a msik oldalt is megstjk..Ha kemnyre akarjuk a belsejt akkor kicsit tovbb hagyjuk a serpenyben.Vge
Chillis bab:
Hozzvalk:60 dkg marhahs,kb. 50dkg vrsbab,2 kzepes fej vrshagyma,egy kevs olaj,egy zacsk chillis bab fszerkeverk(pl. kotnyi 25grammos)
A hagymt aprra vgjuk s egy kis olajban megdinszteljk(pirtjuk).Hozzntjk az aprra vgott hst,amit bezestettnk a fszerkeverkkel.Ezt egy addig stjk mg a hs ki nem fehredik.Kzben rdemes egy fakanllal kavargatni.Ez utn felntjk kb. 5 dl vzzel s addig fzzk mg meg nem puhul a hs.Ezzel egy idben rakjuk fel a babot is fni egy kis vzben.Addig fzzk mg a bab meg nem puhul.Aztn a hst s a babot sszentjk s mg egy pr percig hagyjuk sszerotyogni.Figyelni kell arra,hogy mindg legyen elegend vz a bab s hs alatt.Minl tbb a vz,annl folykonyabb lesz a vgeredmny,gy ezt zls szerint lehet vltoztatni br n nem javaslom,hogy levest csinljatok belle.Ha van,akkor kukorict is lehet hozzrakni amit szintn fel kell kicsit fzni.J tvgyat!
|