Hagymás bab Bud Spencer módra
Hozzávalók egy főre:1 db chillis babkonzerv,1 nagy vagy 2 közepes fej vöröshagyma,szárazkolbász,só
A hagymát apróra vágjuk,majd olajban gyakori kevergetés mellett megpirítjuk.A babról egy kevés levet leöntünk vigyázva, hogy a finom chilli szósz nehogy kifollyon az aljáról, majd beleöntjük a lábasba.ízlés szerint sózzuk meg.Addig főzzük míg a lé nagy része el nem fő és amíg meg nem puhul a bab.A kolbászt egészben vagy szeletelve is bele lehet rakni.Ha van otthon egy kis főtt/sült hús akkor azt is lehet bele rakni(el nem rontja),de ezeket a vége fele mert hamar szétfőnek.Jó étvágyat!
Palacsinta
Hozzávalók:20 dkg liszt,2 tojás,1/2 liter tej,csipet só,3 evőkanál cukor,1 vaníliás cukor,1 evőkanál olaj
A hozzávalókat összekeverjük.Ha túl híg akkor rakunk még hozzá egy kis lisztet,ha meg túl sűrű akkor tejet bele.Egy serpenyőbe öntünk egy pici olajat amivel körbeolajozzuk.Egy merőkanálnyi tésztát belerakunk a serpenyőbe és egyenletesen eloszlatjuk, majd ha az egyik fele megsűlt akkor megfordítjuk egy falapáttal(villával nem jo mert szétszakítja a tésztát).Sok sikert!
Rántotta:
Hozzávalók:tojás étvágy nagyságától függően,csipet só,stb.
Felverjük a tojásokat majd egy serpenyőbe tesszük melyet már előre beolajoztunk.Ha az alja megsült akkor egy falapáttal meg kell forgatni(ne ilyedjünk meg ha esteleg össze-vissza törik,végül is nem a látvány számít hanem az íz és a mennyiség).Ha mindenhol megsült akkor kész.Ízlés szerint lehet tuningolni a tetejére szórt sajttal,apróra vagy szeletre vágott, előre megpirított szalonnával(ebben az esteben már nem kell olajozni a serpenyőt),sült-főtt hússal.
Tükör tojás:
Hozzávalók:szerinted?
A tojást felütjük majd egy kicsi beolajozott serpenyőbe öntjük.Érdemes a tojást először egy csuporba rakni,hogy ha esetleg záp akkor nem rontsa el a már felütött tojásokat.Addig sütjük míg meg nem sül aztán pedig megforítjuk és a másik oldalát is megsütjük..Ha keményre akarjuk a belsejét akkor kicsit tovább hagyjuk a serpenyőben.Vége
Chillis bab:
Hozzávalók:60 dkg marhahús,kb. 50dkg vörösbab,2 közepes fej vöröshagyma,egy kevés olaj,egy zacskó chillis bab fűszerkeverék(pl. kotányi 25grammos)
A hagymát apróra vágjuk és egy kis olajban megdinszteljük(pirítjuk).Hozzáöntjük az apróra vágott húst,amit beízesítettünk a füszerkeverékkel.Ezt egy addig sütjük míg a hús ki nem fehéredik.Közben érdemes egy fakanállal kavargatni.Ez után felöntjük kb. 5 dl vízzel és addig főzzük míg meg nem puhul a hús.Ezzel egy időben rakjuk fel a babot is főni egy kis vízben.Addig főzzük míg a bab meg nem puhul.Aztán a húst és a babot összeöntjük és még egy pár percig hagyjuk összerotyogni.Figyelni kell arra,hogy mindíg legyen elegendő víz a bab és hús alatt.Minél több a víz,annál folyékonyabb lesz a végeredmény,így ezt ízlés szerint lehet változtatni bár én nem javaslom,hogy levest csináljatok belőle.Ha van,akkor kukoricát is lehet hozzárakni amit szintén fel kell kicsit főzni.Jó étvágyat!
|